22 september 2021
griep

Een griep of het coronavirus?

Verkoudheidsklachten. De gemiddelde Nederlander heeft hier elk jaar wel mee te maken. Voordat we het jaar 2020 in gingen was er niets aan de hand. Als je verkouden was, ging je gewoon nog steeds naar je werk. Ook bezocht je vrienden en familie en ging je nog steeds naar sportclub. Maar sinds de intrede van het coronavirus is er heel wat veranderd op dit gebied. Als je tegenwoordig een loopneus hebt of als je last hebt van wat keelpijn, is het niet de bedoeling dat je het huis verlaat. Je weet immers niet of je te maken hebt met een ‘gewoon’ griepje of met het coronavirus.

Ervaar je momenteel klachten? Het is goed om een coronatest te doen. Dit kun je doen bij How Are You Diagnostics. Ben je op zoek naar een PCR test met certificaat? Ook deze is verkrijgbaar bij How Are You Diagnostics.

Bij welke klachten kun je het best een test uitvoeren?

Vanuit de Nederlandse overheid wordt er aangeraden om een coronatest te doen als je last hebt van de volgende klachten:

  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Ook kunnen vermoeidheid, oogpijn, spierpijn, duizeligheid, verwarheid, buikpijn, verlies van eetlust, diarree, overgeven en verschillende huidafwijkingen tekenen zijn dat je besmet bent met het coronavirus. Doordat de klachten erg algemeen zijn, is het raadzaam om bij twijfel een coronatest te doen.