27 januari 2022

Ontdek de voordelen van hypnotherapie bij Hypnose Praktijk

Mocht je te kampen hebben met een probleem, dan ga je uiteraard op zoek naar een oplossing voor dat probleem. Als je wakker wordt met hoofdpijn, dan neem je bijvoorbeeld ene paracetamol. Je kunt ook doorgaan in de hoop dat het overgaat, maar als de pijn intens is en je functioneren in de weg staat, dan ga je actie ondernemen. Als de hoofdpijn incidenteel is na bijvoorbeeld een nacht flink doorhalen, dan kun je ook in bed blijven liggen en veel water drinken. Op den duur zakt de pijn wel weg en de volgende dag kun je weer verder. Maar als het zo is dat je vaker hoofdpijn hebt en hier dus dagelijks last van hebt, dan is er hoogstwaarschijnlijk iets mis. Je gaat dan samen met een dokter of andere specialist op zoek naar een oorzaak, zodat deze oorzaak kan worden aangepakt. Maar oorzaken zijn niet altijd vindbaar. Dokters kunnen dan ook niet alles oplossen. Daarnaast zal een huisarts je al snel doorsturen naar een specialist. Wat dat betreft is het dan ook goed om te kijken naar je opties. Kun je er met een paracetamol van afkomen of is er meer nodig? Je kunt bijvoorbeeld ook kijken naar de opties die je hebt bij Hypnose Praktijk. Als je bijvoorbeeld te maken hebt met een depressie, dan is een paracetamol niet langer functioneel. Je hebt dan zwaardere medicijnen nodig, maar het is eigenlijk nooit goed om daar afhankelijk van te worden. Als het echt niet anders kan, dan moet je wel. Maar je kunt ook even kijken wat ze voor je kunnen betekenen bij Hypnose Praktijk. Een depressie is vaak een combinatie van je biologie en de processen in de geest. Medicijnen onderdrukken symptomen, maar lossen het probleem dus niet op. Daarom blijven mensen vaak de rest van hun leven antidepressiva gebruiken. De oorzaak kan echter voor een groot deel in die geestelijke processen zitten en die kun je met behulp van hypnotherapie oplossen. Het is dan ook een goed idee om te kijken wat je opties zijn. Het kan zomaar zo zijn dat je via hypnose iets in je geest kunt veranderen, waardoor die negatieve spiraal doorbroken wordt. Een depressie is eigenlijk ook een soort routine waar je in gevangen zit en je geest blijft de routines volgen die de depressie in de hand werken. Met hypnose kun je de geest als het ware her programmeren, zodat je die routines kunt doorbreken. De biologie volgt daarna ook en dus zijn medicijnen niet meer nodig. Dit is slecht een mogelijke toepassing van hypnose, maar je kunt deze therapie uiteraard voor nog veel meer problemen gebruiken. 

Kijk snel op de site en ontdek de vele mogelijkheden met hypnose

Via de website van hypnose-praktijk.nl kun je zien bij wat voor problemen je gebruik kunt maken van hypnotherapie. Denk bijvoorbeeld aan problemen als: 

  • Nagelbijten
  • Impotentie
  • Vliegangst
  • Fobieën
  • Verslaving

Zoals je kunt zien is het soort problemen heel divers. Het kan gaan om iets triviaals als nagelbijten, maar het kan ook een serieus probleem zijn zoals een alcohol- of drugsverslaving. 

Neem contact op en maak een afspraak

Als je gebruik wilt maken van de diensten van Hypnose Praktijk, dan kun je uiteraard het beste een afspraak maken voor een eerste gesprek.