17 oktober 2021
schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie: de beste oplossing voor ongemak veroorzakende schaamlippen

Wellicht heerst er een beetje een taboe op dit onderwerp, maar het is toch echt zo: schaamlipcorrecties worden met grote regelmaat uitgevoerd. Dat deze ingreep onder gedeeltelijke of zelfs gehele narcose moet worden uitgevoerd doet daar niets aan af. Er zijn nu eenmaal talrijke vrouwen die last hebben van te grote (vooral binnenste) schaamlippen. Om deze overlast bij activiteiten als lopen, fietsen, sporten en vrijen in het vervolg niet meer te ondervinden is een schaamlipcorrectie voor velen de aangewezen oplossing.

Wat houdt deze correctie in?

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die bijna altijd als doel heeft de binnenste of soms ook de buitenste schaamlippen te verkleinen. Hierbij wordt simpelweg weefsel dat als overbodig wordt beschouwd geëlimineerd. Inderdaad is dit dus een relatief kleine ingreep. Meestal rond een chirurg binnen het uur deze ingreep af. 

schaamlipcorrectie

Wat je moet weten over na de behandeling

Ondanks dat de ingreep dus hooguit een uur duurt, moet je er rekening mee houden dat je na de operatie even niet zo mobiel en beweeglijk zult zijn als je voorheen was. De eerste paar dagen zul je de plek van de ingreep zelfs elk uur gedurende tien minuten moeten koelen. Om pijn tegen te gaan wordt verder aangeraden overdag op iets stevigs te zitten. Verder wordt het afgeraden de eerste zes weken na de ingreep geen zware lichamelijke activiteiten te ontplooien. Over het algemeen kun je na deze zes weken echter de draad weer oppakken. Als het goed is ondervind je dan geen hinder meer en voel je je dan ook vrijer.