7 december 2021

Waarbij kan een voedingscoach helpen?

Gezond eten is van belang en een voedingscoach kan jou helpen bij het behalen van jouw doelen op dit gebied. Je denkt dan misschien meteen aan afvallen en dat is ook inderdaad de reden waarvoor deze coaches het meest ingeschakeld worden. Maar een voedingscoach kan jou ook helpen met aankomen of op een gezond gewicht blijven. Daarnaast kun je ook wel wat professionele ondersteuning gebruiken op het moment dat jij vanwege voedselallergieën je eetgewoontes aan moet passen of als je op een gezonde manier dierlijke producten uit je menu wilt schrappen.

Voedingscoach voor gezond eten

Met andere woorden, je schakelt deze hulp dus in op het moment dat jij op zoek bent naar wat voor jouw lichaam nu het beste voedingspatroon is. Daarbij is het belangrijk dat er echt naar jouw specifieke situatie wordt gekeken en daarbij komt een voedingscoach goed van pas. Natuurlijk is er online en in boeken veel informatie te vinden over voeding en een gezonde leefstijl, maar niet alles werkt voor iedereen even goed. Verschillende lichamen hebben verschillende behoeftes en het is belangrijk om daar op in te spelen met je voeding. En dat niet alleen, ook verschillen in leefstijl vragen ook om een andere manier van eten. Sport jij bijvoorbeeld veel of heb je een beroep waarbij je de hele dag actief bezig bent? Dan is dit voor een voedingscoach belangrijk om te weten. In het advies moet hier dan rekening mee gehouden worden, want als je veel beweegt heeft je lichaam meer energie op een dag nodig dan wanneer je een zittend beroep hebt en ook niet veel aan sport doet. Er wordt bij het opstellen van een advies daarom gekeken naar:

  • jouw huidige BMI
  • het doel dat jij voor ogen hebt
  • de energiebehoefte die jij op een dag hebt

Zo kan de voedingscoach voor jou een voedingsschema op maat maken, dat perfect aansluit bij jouw doel, jouw lichaam en jouw leven!

Dieetwensen

Maar een voedingscoach kan jou niet alleen maar helpen met het bereiken en behouden van jouw ideale gewicht, ook als je speciale dieetwensen hebt kan deze coach jou bestaan. Het maakt daarbij niet uit of je dit uit overtuiging doet of dat je vanwege een allergie bepaalde zaken niet mag eten. Als je bepaalde voedingsmiddelen uit je menu wilt schrappen, dan kan dit er toe leiden dat je van bepaalde voedingsstoffen te weinig binnenkrijgt. Dit kan schade opleveren voor jouw gezondheid en daarom is het van belang om dit op de juiste manier te doen. Een voedingscoach kan jou helpen met het samenstellen van een gebalanceerd menu, waaruit die dingen verwijderd zijn die jij niet mag of wilt eten, maar waarmee je toch alle nodige voedingsstoffen tot je neemt. Daarnaast kunnen ze jou adviseren over supplementen die je eventueel zou kunnen nemen om jouw gezondheid met jouw specifieke dieet zo goed mogelijk te houden. Kun jij wel wat hulp van een voedingscoach gebruiken bij het samenstellen van een gezond eetpatroon, ga dan naar gezondeten.nl. Hun voedingsapp en online professionele begeleiding kunnen jou helpen met het samenstellen van een voedingsschema dat helemaal bij jou past!